Cvijanović: Srbi su gradili Sarajevo, a onda su protjerani i ubijani

Cvijanović: Srbi su gradili Sarajevo, a onda su protjerani i ubijani


Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da u Sarajevu ima više Azijata i drugih sa dalekih destinacija nego Srba koji su se tamo rodili, sticali imovinu i izdvajali za izgradnju tog grada, a onda bili protjerivani, ubijani, izbacivani sa radnih mjesta i stanova.

“Koliko ih danas ima u FBiH, a to je na nivou statističke greške, najbolje pokazuje kako im je dobro u tom, tobože “slobodarskom”, ambijentu, gdje i dan danas funkcioniše princip segregacije u obrazovnom sistemu”, istakla je Cvijanovićka, komentarišući izjavu člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića koji je na Dan grada Sarajeva izjavio “da se zlotvori koji su od 1992. do 1996. ubijali građane Sarajeva i ne razlikuju suštinski od zlotvora iz Drugog svjetskog rata”.

Ona je navela da su “takva nakarada od obrazovanja u Sarajevu, gdje se djeca i prosvjetni radnici razdvajaju po etničkom ili vjerskom principu, baš “nefašistički i evropski”.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija