Osuđeni Fadil Novalić ima više od 35.000 fanova: Hvala vam što ste uz mene u dobrim i u teškim vremenima

Osuđeni Fadil Novalić ima više od 35.000 fanova: Hvala vam što ste uz mene u dobrim i u teškim vremenima


Osuđeni premijer FBiH Fadil Novalić je u posljednje vrijeme veoma aktivan na svom Facebook profilu, a sinoć je, poslije iftara objavio fotografiju sa svojom suprugom i unukom.

Sa osmijehom na licu je podijelio informaciju kako je dostigao 35.000 fanova na Facebooku, te se zahvalio svima.

“Večeras je kahva poslije iftara posebno slatka. Moja supruga i unuka.

Ali imam potrebu da se zahvalim vama, moji dragi prijatelji. Moja stranica je dostigla 35.000 pratitelja.

Hvala vam na podršci. Hvala vam što ste uz mene i u dobrim i u teškim vremenima. Od srca vam se zahvaljujem, Vaš premijer i prijatelj”, napisao je Novalić.

Podsjetimo, Sud Bosne i Hercegovine je prvostepenom presudom osudio federalnog premijera Fadila Novalića, suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudina Solaka i vlasnika firme “F.H. Srebrena malina” Fikreta Hodžića na ukupno 15 godina zatvora za zloupotrebe prilikom nabavke respiratora vrijednih 10,5 miliona maraka tokom pandemije koronavirusa, dok je federalna ministrica finansija Jelka Miličević oslobođena optužbe za nesavjestan rad u službi.

Novalić je presudom, koju je izrekao predsjedavajući Sudskog vijeća Branko Perić, osuđen na četiri godine zatvora, Solak na jedinstvenu kaznu od šest godina, a Hodžić na pet godina zatvora.

Novalić, Solak i Hodžić su proglašeni krivim za zloupotrebu položaja, a Solak i za krivotvorenje isprave. U nedostatku dovoljno dokaza oslobođeni su optužbi za udruživanje za činjenje krivičnog djela, pranje novca, krivotvorenje ili uništavanje poslovnih knjiga, a Novalić i za primanje nagrade.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija