Cvijanović u Bakuu poručila da želi nastaviti politiku nesvrstanih kao nasljeđe SFRJ-a

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović posjetila je Baku, glavni grad Azerbejdžana, gdje se organizuje Samit Kontakt grupe Pokreta nesvrstanih.

Željka Cvijanović je poručila da joj je zadovoljstvo što kao predstavnik zemlje posmatrača prvi put prisustvuje okupljanju zemalja Pokreta nesvrstanih, koji je pokazao sposobnost da opstane i zadrži svoj značaj uprkos svim globalnim promjenama.

“Uvjerena sam da i naša tradicija nesvrstanosti, utemeljena kroz vanjskopolitičko naslijeđe SFRJ, može biti snažan most saradnje i razumijevanja u budućnosti kako kroz jačanje bilateralnih osdnosa sa zemljama članicama Pokreta nesvrstanih, tako i kroz učešće u multilateralnim inicijativama od opšteg, globalnog značaja”, rekla je Cvijanović.

Naglasila je da vjeruje kako zajednički možemo doći do određenih zaključaka koji bi mogli doprinijeti prevazilaženju mnogih zajedničkih izazova bilo da je riječ o postkovid oporavku ili aktuelnim sigurnosnim i geopolitičkim turbulencijama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79