Cvijanovićeva: “Najbolje bi bilo da Srbi protestuju na Marsu”

Prema riječima Željke Cvijanović, udruženjima Srba nije dozvoljeno organizirati proteste na određenim lokacijama u FBiH, te istakla da se čini da su Srbi u FBiH tretirani kao građani drugog reda jer nisu dobili dozvolu za proteste na tim lokacijama. Također je ukazala na zabrinutost što su udruženjima Srba smetale određene lokacije za organizaciju protesta, te je postavila pitanje gdje bi im to uopšte bilo dozvoljeno u FBiH.

– Koliko se sjećam udruženja Srba iz Federacije BiH su tražila da se protesti organizuju na drugom mjestu, a onda su im to vlasti u FBiH zabranile i to vjerovatno zato što su Srbi i što podržavaju poziciju Republike Srpske i instituciju predsjednika. Znači, za njih su Srbi građani drugog reda, jer su onima koji su nesrpske nacionalnosti to dozvoljavali i to se dešavalo baš na tim lokacijama gdje udruženjima Srba, iako su građani FBiH, to nije dozvoljeno. Po njima, najbolje bi bilo da Srbi protestuju na Marsu, istakla je.

Osim toga, Cvijanovićeva izrazila je zabrinutost zbog kritika vezanih za izbor komandanta EUFOR-a, koji je Mađar. Naglasila je da bi, prema njenim riječima, ista situacija u Republici Srpskoj bila tumačena drugačije i da bi se označila kao “strašna”.

– Međutim, ovdje više zabrinjava to što bi oni u FBiH birali i komandanta EUFOR i sad im smeta da to bude Mađar. A kad bi na primjer neko u Republici Srpskoj rekao da mu zbog države iz koje dolazi smeta neki strani namještenik u BiH onda bi to po tumačenju federalnih političara bilo `strašno`. Baš licemjerno, nema šta – konstatovala je Cvijanovićeva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79