Cvijetić častio inspektore skupim poklonima, bio na direktnoj vezi i sa likvidiranim vođom škaljaraca

Bojan Cvijetić alias Čelični osumnjičen za organizovanje kriminalne grupe koja se bavila međunarodnom trgovinom droge u BiH, čašćavao je policijske službenike MUP-a Srpske i Obavještajno bezbjednosne agencije (OBA) BiH novcem, luksuznim automobilima i drugim skupocjenim poklonima.

U nastavku istrage kojom rukovodi Tužilaštvo BiH i dešifrovanjem kriptovanog telefona koji je koristio Cvijetić, otkriveno je da je osumnjičeni imao komunikaciju sa policijskim i obavještajnim strukturama u BiH, te da je ujedno obavještavao članove kriminalnih grupa o dobijenim povjerljivim informacijama iz različitih istraga.

Izvor Srpskainfo otkrio je da je iz komunikacija koje je imao Cvijetić, inače bivši savjetnik ministra bezbjednosti BiH, otkriveno da je kriptovanim telefonom komunicirao i sa Jovicom Vukotićem šefom škaljarskog klana koji je ubijen u septembru prošle godine u Istanbulu.

Postoji osnovana sumnja da je Cvijetić prenosio Vukotiću informacije o naručenim ubistvima na području Crne Gore, kao i kretanju pojedinih osoba za koje je Cvijetić tvrdio da su izvršioci likvidacije piše Crna-Hronika.

Mladen Milovanović kao inspektor MUP-a RS dilao drogu: “Sve dogovarao sa radnog mjesta”

Otkrivena je i komunikacija Cvijetića sa licima iz policijskih i obavještajnih struktura u BiH, u kojima osumnjičeni organizator kriminalne grupe obavještava druge članove kriminalnih grupa ko se nalazi u pritvoru, kakve su izjave davane, te na koga policija sumnja vezano za određena ubistva.

Istovremeno, Tužilaštvo BiH je u međuvremenu proširilo istragu protiv Cvijetića za nova krivična djela organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga.
Misteriozna žena iz Roterdama

Takođe, iz komunikacije bivšeg savjetnika ministra bezbjednosti BiH, uočava se da Čelični daje novac pripadnicima MUP-a RS, kao i službenicima OBA, te da im kupuje skupocjene stvari.

Daljom istragom, kao i dešifrovanjem telefona i Skaj aplikacije, istražioci očekuju otkrivanje novih Cvijetićevih saučesnika.

Sve su veće i sumnje da je u Cvijetićevoj kriminalnoj grupi koja je prebacila velike količine droga, bio i veći broj kako policijskih službenika tako i drugih osoba iz kriminalnog miljea, a čiji identiteti tek trebaju biti utvrđeni.

Rad Cvijetićeve kriminalne grupe nije poznavao granice o čemu svjedoči i dešifrovana komunikacija na Skaj aplikaciji između inspektora MUP-a Srpske Mladena Milovanovića i Aleksandra Nikolića vezana za čašćavanje misteriozna ženske osobe u Roterdamu u Holandiji.

Nije poznato zbog čega je misteriozna žena počašćena sa iznosom od 1.300 eura.

Milovanović po zahtevu Bojana Cvijetića tako organizuje preko Nikolića da se nepoznatoj ženi preda novac u iznosu od 1.300 eura u ime Bojana Cvijetića.

Osumnjičeni Milovanović šalje više poruka putem aplikacije Skaj škaljarcu Milošu Božoviću koji je upravo sa Milovanovićem uhapšen u julu 2021. godine u Banjaluci po potjernici Crne Gore zbog teškog ubistva.

„Pita drug Čelicni imaš li koga u Roterdamu da da nekom njegovom 1.300 eura, a on će meni dati. Ajde da vidim pa ti pišem. Samo da ga nazovem. Pita Čelik gdje da dođe cura večeras da joj daju 1.300 evra“.

Kako Božović nije mogao organizovati predaju novca nepoznatoj ženi po zahtjevu Bojana Cvijetića, Milovanović kontaktira sa Aleksandrom Nikolićem koji angažuje svog čovjeka u Roterdamu i predaje joj novac.

Milovanović putem aplikacije Skaj razmjenjuje više tekstualnih poruka sa Nikolićem: „Ajde molim te napiši tom u Roterdamu da siđe do recepcije. Čeka cura ta za 1.300 e. Sad mi reče drug da ti napišem. A bane je klošarčina kakvog nema. Izvini brate molim te. U crnoj dukserici čeka kod recepcije. Javim brzo. Evo pisao da vidim uglavnom duks crni. Ima nacrtane oči žute na duksu. Crvena kapuljača. Hvala brate. Pokupiću ja pa ću ti dati. To je za ovog druga“.

Kako je Srpskainfo ranije objavila, osumnjičenom Bojanu Cvijetiću, označenom kao vođi kriminalne grupe u nekoliko navrata je u međuvremenu odobravan i prelazak državne granice, a Tužilaštvo BiH je obaviješteno da je iznosio veće količine novca.

O svemu je uredno sačinjena i službena evidencija koja je dostavljena istražiocima.

Upravo je zbog ovih prelazaka granice Cvijetića i zatražena zabrana putovanja osumnjičenom koju je Sud BiH nedavno i prihvatio, ali ostaje nejasno zašto osumnjičeni organizator kriminalne grupe nije iza rešetaka.
Inspektori otkrivali povjerljive informacije kriminalcima

Iz dešifrovanih poruka upućenih putem Skaj i Anom aplikacija, postoje osnovi sumnje da je bivši inspektor MUP-a Srpske Mladen Milovanović, za vrijeme obavljanja poslova i zadataka glavnog inspektora u Upravi za organizovani i teški kriminalitet i inspektora u Upravi kriminalističke policije MUP-a Srpske, angažovao i uspostavio saradnju sa više policijskih službenika, a sve sa ciljem da Petru Dukiću i njemu bliskim ljudima, obezbijede zaštitu od otkrivanja njihovog kriminala. Milovanović i policijski službenici imali su i zadatak da spriječe otkrivanje i rasvjetljavanje krivičnih djela koja su izvršili Dukić i saučenici.

Istražioci su utvrdili da su policijski službenici u okviru svojih poslova i zadataka koje su obavljali, sa jedne strane Petru Dukiću i drugima dostavljali informacije u vezi istraga koje se preduzimaju prema njima, dok su sa druge strane prilikom sprovođenja istraga preduzimali operativne i istražne radnje sa ciljem njihove zaštite.

Inspektori su Dukića i saučesnike štitili tako što su preduzimali radnje u postupcima i sačinjavali službenu dokumentaciju na način da se oni koji su bili predmet istrage i izvršioci krivičnih djela, a što je njima u tom momentu bilo i poznato, ni na koji način ne mogu dovesti u vezu sa izvršenjem tih krivičnih djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79