“Da li je dozvoljeno plivanje i ronjenje u bazenu gdje se miješaju spolovi? IZ: Klonite se tog sporta i posla!”

Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini preko svojih društvenih kanala, svakodnevno dobiva na stotine pitanja vjernika koji su u nedoumici šta smiju raditi, a šta ne, šta je grijeh odnosno šta nije.

U mjesecu ramazanu posebno je aktivna njihova aplikacija preko koje su članovi Islamske zajednice u kontaktu sa vjernicima širom svijeta. U aplikaciji možete postaviti pitanje nadređenim osobama u ovoj instituciji kako biste dobili adevkatan i ispravan odgovor piše Crna-Hronika.

Jedno takvo pitanje glasi:

“Zanima me je li dozvoljeno trenirati plivanje i ronjenje u bazenu, gdje su otkriveni avreti, i miješaju se spolovi. Treba napomenuti da sam imao financijske koristi od tog sporta, i da sam nekoliko godina u tom sportu. Zanima me također smijem li prekinuti Ramazanski post na 3 dana ako imam natjecanje u tom sportu?”

Odgovor je dao gospodin Dr. Ahmed Hatunić član Komisije za odgovaranje na pitanja

Nije dozvoljeno otkrivati stidna mjesta pred osobama drugoga spola niti se dovoditi u situaciju da gledate stidna mjesta drugih osoba.

Klonite se toga sporta i posla!

Trening i takmičenje nisu opravdanje za nepostenje, ali ako glad i žeđ postanu neizdržljivi, ili postoji bijazan da naštete zdravlju, dozvoljeno je tada prekinuti post i napostiti taj dan.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79