Da li tužilaštvo štiti nasilnika iz policijske porodice?!

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka ni sedam mjeseci nakon brutalnog napada na maloljetnog J. L. na igralištu banjalučke Osnovne škole “Jovan Cvijić” nije utvrdilo odgovornost napadača.

– Izveštaj o djelu je dostavljen tužilaštvu, a predmet je u radu kod nadležnog tužioca za maloljetnike – naveli su iz banjalučkog tužilaštva.

Obzirom da tužilaštvo ni nakon sedam mjeseci od napada nije okončalo predmet porodica napadnutog dječaka sa pravom sumnja da se čitav slučaj pokušava zataškati.

Maloljetnog J. L. je u julu prošle godine na školskom igralištu bukvalno polomio stariji maloljetnik M. N. inače sin policajca.

Dječaku, inače prvaku BiH u plivanju, tada su utvrđene teške tjelesne povrede u vidu višestrukih preloma, a od ovih povreda dječak se ni do danas nije u potpunosti oporavio.

Iako se brutalan napad dogodio pred mnogobrojnim svjedocima J. L. je svojim roditeljima u prvi mah ispričao kako je teške povrede zaradio igrajući košarku, bojeći se ujedno osvete od napadača.

Tek je po izlasku iz bolnice roditeljima ispričao šta se zapravo dogodilo, otkrivši ujedno i identitet napadača.

Četrnaestogodišnji dječak, žrtva nasilja, inače je višestruki šampion BiH u plivanju, a sada je pred njima neizvjesna budućnost obzirom da mu je nasilnik polomio ruku na više mjesta.

Slobodanka L, baka dečaka, kroz suze je ranije ispričala da je slučaj prijavljen policiji, od koje očekuje da sprovede istragu i utvrdi sve okolnosti napada.

– Ne bojim se toga što je maloljetni nasilnik sin policajca i što su nam rekli da od toga neće biti ništa. Ovo radim zbog ostale djece i roditelja, jer ovo nije bila dječja igra, već brutalan napad maloljetnika koji je poznat po nasilničkom ponašanju – ispričala je ranije baka Slobodanka L.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79