Dačić otvoreno zaprijetio: Oružane snage Srbije u stanju pripravnosti, nećemo dozvoliti srpske žrtve

Dačić je rekao da je zadatak KFOR-a bio da onemogući jednostrani akt Prištine, a ne da brani zaposlenima ulazak u zgrade.

-Mjesecima smo u eskalaciji zbog neodgovornog ponašanja Albina Kurtija koje prouzrokuje konfliktne situacije, rekao je ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić za RTS.

Komentarišući dolazak KFOR-a ispred zgrada opština na sjeveru Kosova, Dačić je rekao da je zadatak KFOR-a bio da onemogući jednostrani akt Prištine, a ne da brani zaposlenima ulazak u zgrade.

-Oni sada čuvaju gradonačelnike pod izgovorom očuvanja mira. Izgleda da ih čuvaju od vlasnika zgrada, Srba, od onih koji tu rade, koji su tu zaposleni. Ne mogu u srpskim opštinama da budu gradonačelnici koje Srbi nisu izabrali, rekao je Dačić.

Istakao je da su oružane snage Srbije u stanju pripravnosti.

– Da dozvolimo srpske žrtve zbog nespremnosti međunarodne zajednice i ratnog avanturizma Kurtija – to nećemo dozvoliti – poručio je Dačić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79