Dajemo novac za te siromašne opštine, napredak Srbije i rast BDP drugi gledaju sa zavišću

Što se tiče sankcija pojedinim licima u RS moj je predlog da Srbija izađe sa jasnim stavom da se protivi bilo kakvim sankcijama bilo kome iz RS.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas sjednici Vlade Srbije na kojoj je bilo govora i o situaciji u regionu.

Građani u strahu iščekuju konkretne poteze međunarodne zajednice

– Što se tiče regiona, napredak Srbije i rast BDP oni gledaju sa zavišću, posebno kada je riječ o snaženju naše vojske. Jasno je da Zagreb, Priština i dijelovi političkog Sarajeva izražavaju nezadovoljstvo. Važno je da se držimo Dejtonskog sporazuma i poštujemo integritet Republike Srpske.

Mi smo za četiri opštine tamo izdvojili novac. 26 miliona maraka za te siromašne opštine. Srbija gradi škole, domove zdravlja na teritoriji RS, ali Srbija poštuje mir i međunarodno pravo. Uvijek ćemo biti uz RS, ali moramo da poštujemo i integritet BiH, a moramo i da imamo dobre odnose sa Bošnjacima, rekao je Vučić i dodao:

– Što se tiče sankcija pojedinim licima u RS moj je predlog da Srbija izađe sa jasnim stavom da se protivi bilo kakvim sankcijama bilo kome iz RS. Nikada više neće biti blokada na Drini i nikada više se Srbija neće odnositi prema zvaničnicima iz RS kao što se nekada odnosila piše Oslobođenje

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79