Dan prije nego što će brutalno pretuči Đorđa Mijatovića, huligani su lomili klupe u istom parku, dolazila i policija

Đorđe Mijatović (37), brat federalnog premijera Vojina Mijatovića, pretučen je juče popodne u parku u beogradskom naselju Voždovac, ispred zgrade u kojoj živi.

On je sinoć, poslije prijema u beogradski Urgentni centar, podlegao povredama.

Kako je rečeno iz MUP-a Srbije, traga se za dvije nepoznate osobe i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti.

Prema najnovijim informacijama, Mijatovića su pretukli huligani koji već mjesecima prave nered u ovom beogradskom naselju.

Mijatović je, kako navode, izašao da porazgovara s njima jer su zastrašivali djecu.

“Čuli smo da je u bolnici umro komšija. Posljednji put sam ga vidjela i čula jučer kada se obratio mladićima: “Ni dirajte mi dijete”. Čula sam da je sukob nastao oko lopte. Sin je došao da ga pozove da to riješe”, kazao je jedan od komšija za “Telegraf.rs”.

Stanari okolnih zgrada kažu da im mjesecima pravi problema ta grupa od desetak tinjedžera, otprilike od 15 do 17 godina, koji redovno narušavaju javni red i mir.

Prema riječima stanara, dan prije toga su lomili klupe i razbacivali pijesak koji tu stoji, a kada im je prišao jedan čovjek i zamolio ih da to ne rade, verbalno su nasrnuli na njega i prijetili mu.

Dan prije ovog tragičnog incidenta, uznemireni stanar je pozvao policiju, koja je došla i porazgovarala nakratko s njima, ali ih nije legitimisala jer su u pitanju maloljetnici.

Stanari navode da kada god je lijepo vrijeme, ista grupa mladića, ali i djevojaka, pravi buku i nepristojno se ponaša, navodeći da su nemoćni i u strahu za svoju djecu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79