Darko Banjac: Aleksandru Zaldastanovu Hirurgu sam poklonio rakiju i tamburu, to je naša tradicija

Darko Banjac: Aleksandru Zaldastanovu Hirurgu sam poklonio rakiju i tamburu, to je naša tradicija


Darko Banjac, predsjednik NPS-a i zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a, koji u Moskvi boravi kao član skupštinske delegacije na čijem je čelu Nenad Stevandić, pohvalio se na Twitteru da je uručio darove vođi Noćnih vukova.

“Aleksandar Zaldastanov Hirurg je dokazani prijatelj našeg naroda. Našem prijatelju Hirurgu poklonio sam Amblem naše Republike Srpske, flašu domaće rakije i tamburu sa Kozare. To je naša tradicija i običaji. Jedan je Aleksandar Zaldastanov HIRURG”, napisao je Banjac na Twitteru.

Sigurnosne službe u Bosni i Hercegovini su vođama Noćnih vukova iz Rusije i Srbije zabranile ulazak u BiH.

Noćni vukovi broje hiljade članova. Predvodi ih Aleksander Zaldostanov zvani Hirurg. Nose glasne vjerske, ali i političke stavove. Kompletna grupa, ali i sam Zaldostanov uživaju podršku Vladimira Putina. Glasni su zagovornici njegove politike.

Amerika je 2014. godine uvela sankcije Zaldastanovu. Na američkoj crnoj listi je i sam klub Noćni vukovi. Razlog – učešće ili aktivnosti koje su predstavljale prijetnju miru, sigurnosti, stabilnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Nisu dobrodošli i u neke evropske zemlje, piše Faktor.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija