Iz BiH pobjegao mladić koji je učestvovao u napadu na gosta svadbe

Iz BiH pobjegao mladić koji je učestvovao u napadu na gosta svadbe


Banjalučanin Anđelo Miletić, jedan od optuženih za učešće u krvavom sukobu na svadbi u julu 2021. godine kod Banje Luke, a kada je nožem u oko uboden vojnik Oružanih snaga BiH Siniša Blagojević, napustio je BiH i danas se nije pojavio na suđenju.

Predsjednik Sudskog vijeća Okružnog suda Banja Luka Branimir Jukić je zatražio da se Miletić hitno javi sudu ili će u protivnom za njim biti raspisana međunarodna potjernica.

Današnje ročište je odgođeno, a navedeno je kako je Miletić dostavio nalaz sa KC Srbije u kojem stoji da je ima povredu noge i da mu je određeno mirovanje u kućnim uslovima, javlja Faktor.

“Postavlja se pitanje otkud optuženi u Srbiji, a da o tome nije obavijestio sud? Upozoren je da o svakoj promjeni adrese ili napuštanju zemlje mora obavijestiti sud, što nije učinio. Od suda nije tražio dozvolu, niti se javio. Sada imam mogućnost da pošaljem sudsku policiju i ako ga ne pronađu na adresi bit ću primoran da za njim raspišem potjernicu”, rekao je sudija Jukić.

Dodao je i da je iz nalaza vidljivo da Miletić nije slomio nogu niti mu je stavljen gips, već mu je preporučeno mirovanje.

Optužnicom u ovom predmetu su obuhvaćeni Aleksandar Miletić, kojem se na teret stavlja pokušaj ubistva, te njegov brat Anđelo Miletić i Strahinja Arambašić koji su optuženi za premlaćivanje vojnika nakon ranjavanja.

Napad se dogodio 24. jula 2021. godine tokom svadbenog veselja u restoranu u Motikama kod Banje Luke. U optužnici se navodi da je Aleksandar Miletić bez povoda i razloga napao Blagojevića kome je prijetio riječima: “Šta gledaš, kao da nikad nisi vidio žensko. Zaklat ću te”. Potom ga je ubo nožem od escajga u oko, a kada je žrtva pala na pod, zajedno sa drugom dvojicom optuženih je nastavio da ga udara.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija