Davor Dragičević: Muriz, Ifet i ja smo upozoravali na ovo, vlast se boji otkriti ubice naše djece

Kao što smo i najavili, nastavljaju se pritisci na Tužilaštvo BiH i glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić, rekao je u izjavi za portal “Avaza” Davor Dragičević.

U vrijeme kada je Tadić, kaže Dragičević, pokrenula značajne pomake u radu Tužilaštva BiH, njeno premještanje dolazi kao veliko razočarenje.

– Događa se upravo ono na šta smo, Muriz Memić, naš advokat Ifet Feraget i ja već duže vremena upozoravali. Ovo je očit primjer političkog pritiska baš u vrijeme kada je Tužilaštvo BiH preuzelo konkretne korake ka konačnom utvrđivanju istine o ubistvu Davida i Dženana.

Očigledno da posljednji potezi, kako u entitetu RS tako i Federaciji, jasno govore da se vlasti boje otkrivanja nalogodavaca i ubica naše djece.

Još jedna potvrda toga će biti sutrašnja odluka Vrhovnog suda Federacije u slučaju “Memić”, a ona može biti samo oslobađajuća. David i Dženan su ubijeni, a ubice i saučesnici i dalje slobodno šetaju Sarajevom i Banja Lukom zahvaljujući vlasti u oba entiteta koja ih štiti. Odustati nikad nećemo. Podrška Gordani Tadić i Tužilaštvu BiH – zaključio je Davor Dragičević.

Podsjetimo, Gordana Tadić premještena je odlukom Prvostepene disciplinske komisije VSTV-a s dužnosti glavne tužiteljice Tužilaštva BiH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79