Delegacija iz RS-a stigla u nekadašnju Dobrovoljačku ulicu

U nekadašnju Dobrovoljačku, a danas Ulicu Hamdije Kreševljakovića stigle su delegacije iz Republike Srpske kako bi odali počast pripadnicima JNA koji su stradali taj dan.

U Crkvi Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima u Istočnom Sarajevu prethodno je održan je parastos za pripadnike JNA koji su prije 30 godina stradali u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici.

Parastosu su, kako prenose mediji, prisustvovali poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nataša Kulašinac, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović, ministri trgovine i ekonomskih odnosa BiH, kao i za ljudska prava BiH Staša Košarac i Miloš Lučić, direktor Centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Republike Srpske Milorad Kojić, predstavnici grada Istočno Sarajevo, načelnici opština, boračkih organizacija regije, te udruženja nestalih i porodica zarobljenih, javlja Oslobođenje.

Prisutni su i članovi porodica poginulih pripadnika JNA, preživjeli učesnici i predstavnici Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka.

Ranije su skup održali bivši pripadnici Zelenih beretki.

Zelene Beretke: Nismo išli nigdje ubijati bilo čiju djecu, branili smo svoj grad i državu

Podsjetimo, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu za slučaj Dobrovoljačka protiv 10 osoba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79