Deljković na konferenciji za medije: Neće nas ništa prestrašiti, možete bacati, možete i tenkove uzeti

Na konferenciji za medije održanoj danas, vijećnik u Gradskom vijeću Sarajeva i u Općini Stari Grad, Vedad Deljković, odlučno je stao pred izazov koji je zadesio njegovu zajednicu nakon što je na njegovu kuću prošle sedmice bačena bomba.

Deljković je s jasnom odlučnošću poručio da takvi kukavički potezi neće narušiti njihovu predanost i odlučnost.

“Sva parking mjesta će se vratiti Općini Stari Grad i bit će vlasništvo Općine. Ova dva kukavička poteza sigurno ni mene ni načelnika nisu previše uzbudila, to vam garantujem”, rekao je Deljković na konferenciji.

Osvrnuo se na trenutnu sigurnosnu situaciju u Kantonu Sarajevo, ističući da se teorija i praksa razlikuju. “Zadnjih sedam dana u jednoj maloj općini da se dvije bombe bace za vrijeme ramazana… To se nikad nije desilo od rata naovamo”, naglasio je Deljković.

Pozvao je nadležne organe da se posvete istraživanju ovih incidenata, naglašavajući važnost aktivnog djelovanja kako bi se osigurala sigurnost građana. “Ja se nisam prepao, Irfan se nije prepao, ne treba mi nikakva zaštita”, istaknuo je.

Deljković je također naveo da je na zadnjoj sjednici Vijeća Općine Stari Grad donesena odluka o povratku svih parkinga pod nadležnost Općine. “Ništa se neće promijeniti, ja vam to obećavam. Možete bacati, možete i tenkove uzeti”, zaključio je Deljković s odlučnošću i spremnošću da se suoči s izazovima koji stoje pred njima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79