Denisu Stojniću blokiran Instagram: Javno priznao da se ne želi vakcinisati!

Denis Stojnić, ugostitelj i MMA borac, blokiran je na Instagramu zbog objave u kojoj je izjavio da je protiv vakcinisanja.

“Nekome smeta sto sam jak i utjecajan na instagramu. Mislim da ima elemenata da ih tužim to jeste Instagram. Nikakvo obrazloženje nisu pislali , zašto su me blokirali na mjesec dana ili zauvjek”, rekao je.

Pretpostavlja se da je Instagram blokirao njegov profil jer je govorio da se ne želi vakcinisati.

“Ako je zbog vakcine koja nije nametnuta onda imam sto posto šanse da dobijem spor i tražit ću oštetu. Jer to je narušavanje slobode govora.

Denis Stojnić je javna ličnost ne samo u BiH nego i van zemlje. Prvi je Bosanac koji je bio u najjačoj organizaciji UFC.

“I dalje sam aktivan takmičar i mislim da imam pravo govora i da kritikujem vladu i druge organe vlasti ako se ne slažem sa nečim. Ničim nisam izazivao na nasilje i uvrede pa da me banuju. Je li to ta DEMOKRATIJA, da nemaš više pravo govora ?! Ovo je narusavanje slobode govora i narusena su osnovna ljudska prava”, izjavio je Stojnić.

Stojnić na svom Instagram profilu nije pozivao na nasilje, niti govorio protiv društvenog poretka.

“Samo sam protiv vakcinacije što i imam pravo prema zakonu. U Francuskoj vojnici biraju hoće li ili se neće vakcinisati i niko te vojnike ne tejera i ne ucenjuje da se moraju vakcinisati.
Ovo je narusavanje za pravo slobode govora i diskriminacija!”- napisao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79