Detalji akcije SIPA i GP: Kod 12 Afganistanaca pronađeno oružje i municija

Postupajuća tužiteljica Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju koordinira aktivnosti sa policijskim službenicima na terenu, u okviru operativne akcije u kojoj je otkrivena grupa od 12 ilegalnih migranata.

Navedeni migranti otkriveni su na području mjesta Donji Svilaj, u pograničnom području u blizini rijeke Save, a otkriveni su u improviziranom kampu, u kojem je otkrivena i određena količina oružja i municije.

Prema preliminarnim informacijama, migranti dolaze sa područja Afganistana, stavljeni su pod nadzor nadležnih institucija, a utvrđuju se okolnosti povezane sa posjedovanjem oružja, kao i namjerama ove migrantske grupe.

“Tužilaštvo BiH i partnerske institucije i agencije nastavljaju rad na ovom predmetu, a u interesu istrage u ovom trenutku ne možemo davati više informacija”, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79