Detalji akcije Transfer: Evo kako su lopovi iz BiH krali širom Europe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Sarajevu, po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i
Hercegovine, proveli operativnu akciju kodnog naziva Transfer.

Saopćenje SIPA-e prenosimo u cijelosti:

Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na dvije lokacije i lišili slobode dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela Udruživanje radi činjenja krivičnih djela, Prevara, Krivotvorenje isprave, Neovlašteni pristup sistemu i mreži elektronske obrade podataka te Pranje novca.

U okviru navedenih aktivnosti, jedno lice je privedeno u prostorije SIPA-e i ispitano u svojstvu osumnjičenog. Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni, računari, laptopi, prenosivi mediji, uređaji za pohranu elektronskih podataka, vatreno oružje, razne evidencije i rokovnici, dokumentacija o otvaranju računa u bankama, dokumentacija o podizanju novca s računa u bankama, nalozi za uplatu i prenos novca u bankama, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lica lišena slobode bit će predata Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79