Detalji akcije u kojoj je pao Mustafa: “Predstavljao se kao inspektor Dejan a ustvari je vozač Tužilaštva”

Osumnjičeni Mustafa Vrabac je pod istragom da je u proteklom periodu stupio u kontakt s jednom osobom te tražio za sebe nezakonitu imovinsku korist u iznosu od 10.000 eura kako bi, u svojstvu službene osobe i uposlenika Tužilaštva BiH, pokušao utjecati i ishoditi povoljniji status za navodnog osumnjičenog.

Vrabac je mjesecima bio pod posebnim istražnim radnjama, a u svojim nezakonitim poslovima, predstavljao se kao istražitelj Tužilaštva Dejan, iako je obavljao poslove šefa šofera u Tužilaštvu.

On je snimljen kako od jedne osobe uzima 10.000 eura, nakon čega je i uhapšen. MUP KS sve je mjesecima pratio. Vrabac je lišen slobode sinoć u Sarajevo City Centru. Nakon što je lišen slobode, Vrabac je sproveden u pritvorsku jedinicu MUP-a Kantona Sarajevo.

@crnahronikainfo

Pogledajte hapšenje službenika Tužilaštva BiH: Tražio mito od 10.000 evra kako bi “sredio” predmet osumnjičenom. Mustafa Vrabac (38) priveden

♬ original sound – CRNA Hronika

 

Mustafa Vrabac tražio 10.000 eura kako bi pokušao utjecati i spasiti osumnjičenog

Iz MUP-a KS su u saopćenju naveli da je izvršen i pretres njegove kuće.
Izvršen pretres kuće

“Dana 09.01.2023.godine u 16:40 sati, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a RS, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, postupajući po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine lišili su slobode lice M.V., rođen 1985. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zaposlenik Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 219. stav 3. KZ BiH (Primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem).

Kako doznajemo novac je uzimao kako bi određenim grupama “prodavao” informacije iz predmeta Tužilaštva BiH. Mustafa je zaposlen kao šef vozača.

Izvršenim pretresom kuće koju isti koristi na području općine Centar Sarajevo, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79