Foto: Bljesak
Detalji dramatične akcije u Mostaru: Otac i sin usred grada automatskom puškom tukli poznanika

Detalji dramatične akcije u Mostaru: Otac i sin usred grada automatskom puškom tukli poznanika


Mostarski policajci spriječili su moguće krvoproliće nakon što su uhapsili oca i sina – E. R. (54) i R. R. (24), obojica iz Mostara.

Sve se odigralo u srijedu oko 14.55 sati u ulici Splitska u Mostaru, u blizini ugostiteljskog objekta “Tramvaj Pub”, gdje su se zatekli pripadnici Policijske stanice Mostar Centar.

Kako su saopćili iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK), policajci su čuli galamu i primjetili dva zaustavljena vozila BMW, a kojima su prethodno upravljali otac i sin.

Oni su, nakon što su zaustavili vozila, napali na motociklu D. V. (41) iz Mostara.

Foto: Hercegovina.info

“Tom prilikom je E. R. automatskom puškom je zaustavio D. V. i udario ga istom u predio lijevog lakta u namjeri da se obračunaju, nakon čega D. V. mopedom bježi s mjesta događaja i dolazi u PS Mostar Centar”, saopćeno je iz MUP-a HNK.

U saopćenju se dodaje da su policajci, koji su se nalazili u blizini mjesta događaja, brzo stavili pod kontrolu E. R. i R. R., te osigurali mjesta događaja do završetka uviđaja, koji su obavili pripadnici OKP PU Mostar.

“E. R. i R. R. su uhapšeni, a vozila su prevezena u krug PU Mostar. Policajci su izuzeli pištolj Astra s pripadajućim okvirom od R. R. O svemu je upoznat i nadležni tužilac”, zaključuje se u saopćenju MUP-a HNK.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija