Zoran Čegar za CH: Nisam u bjekstvu, vraćam se kući. Sve što se napuhuje je neistina

Zoran Čegar za CH: Nisam u bjekstvu, vraćam se kući. Sve što se napuhuje je neistina


Veliki broj pripadnika Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo je jutros došao ispred porodične kuće i vikendice koje su u vlasništvu Zorana Čegara.

Čegar je bivši načelnik sektora unifromisane policije Federalne uprave policije, a koji je trenutno u suspenziji.

Prema informacijama koje imamo, Čegar se sumnjiči za krivično djelo krivotvorenje isprave, tačnije da je krivotvorio ugovor o kupovini nekretnine u Nišićima.

Čegar se javio portalu Crna Hronika i rekao kako nije tačno da mu je pretresena kuća i da nije u bjekstvu.

“Da ne bude priče vraćam li se kući ili ne vraćam, hoću li doći ili neću doći ili sam u bjekstu, zbog istinitog obavještavanja javnosti, ja se vraćam kući za manje od 90 minuta”, govori nam Čegar.

Govorio nam je i o pretresima kuće.

“Što se tiče pretresa i ulazaka u kuću, niko nije počeo pretres niti je ko ušao u moju kuću. Čekaju mene. Znači sve što se piše i što se napuhuje je neistina”, rekao je Čegar za CH.

Zoran Čegar je prije par mjeseci u intervjuu za Klix rekao kako je on jedini suspendovani policajac u FUP-u, a da je susprendovan jer je javno rekao šta se radi u FUP-u.

Čegar je tad komentarisao detalje akcije “Black Tie 2”.

“Ali slušajte Munjić, Mujica, Aljoša, ovaj onaj, oni su njih postavili na funkcije glavnih inspektora. Ja sam bio u Komisiji za dodjelu činova, nikad nisam potpisao nikome čin koji nije bio čist i regularan. To možete provjeriti. Ja sam izašao javno na televiziju i rekao za njih sviju šta rade i čime se bave, da je MUP postao leglo droge, prljavih poslova, leglo pranja para, ja sam automatski suspendovan”, rekao je Čegar.

“Jedini ja ne radim, zato što nisam s njima. Mislim, ja to ne bi radio. Imaju snimci, svjedoci, gdje su meni milioni nuđeni za određene poslove i da se ne rade određeni poslovi. Ako ja vama sada dam podatak u pola dva o određenoj kriminalnoj grupi koja radi drogu i čije je ključni čovjek u zatvoru u Hrvatskoj. Ako u pet sati taj čovjek iz zatvora zove i kaže, te svoje s kojima radi, i koji vodi kartel taj ovdje kod nas, i kaže njima ‘idioti prati vas Zoka i oni njegovi, sad su me zvali rekli da znaju da pričam s vama, a slušam i imam telefon’, neko treba odgovarat. Sve što sam rekao protiv njih, a nije istina, želim da odgovaram. Ako ja nisam uradio što mi pakuju, hoću da odgovara onaj koji je to rekao za mene”, rekao je Čegar u aprilu 2024. godine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija