Foto: Klix.ba
Stanari u Sarajevu očajni zbog najezde žohara: Hitno traže pomoć vlasti

Stanari u Sarajevu očajni zbog najezde žohara: Hitno traže pomoć vlasti


Stanari zgrade u ulici Mula Mustafe Bašeskije broj 58 u Sarajevu suočavaju se s dramatičnom najezdom žohara u njihovom ulazu.

Unatoč naporima pojedinaca, problem se svakodnevno pogoršava, jer se štetočine neprestano vraćaju iz okolnog područja.

“Žohari su posvuda. Špricamo raznim sredstvima, ali to nije dovoljno jer se oni neprestano vraćaju s ulice. Molimo nadležne da odmah poduzmu dezinsekciju prije nego što situacija eskalira u katastrofu”, kazala je jedna od zabrinutih stanarki.

Stanari ističu da su njihovi napori nedovoljni zbog nedostatka koordinirane akcije i profesionalnih tretmana. Također upozoravaju na druge probleme u okolini, poput neadekvatnog održavanja ulica i neredovnog odvoza smeća, što pogoduje širenju žohara.

“Odgovorni u kantonu samo obećavaju, ali potrebne akcije izostaju. Trajna najezda žohara već mjesecima utječe na naš svakodnevni život. Apelujemo na lokalne vlasti da hitno djeluju prije nego što situacija postane nekontrolisana”, dodala je stanarka.

Stanari se nadaju da će njihov apel potaknuti brzu reakciju kako bi se zaustavila daljnja invazija žohara u njihovoj zgradi i okolici.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija