Detalji hapšenja: “Trojka iz Hadžića tvrdili da znaju gdje je djevojčica Danka i tražili 50.000 KM”

Federalna uprava policije postupajući po aktu Interpola Beograd poduzela je mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a koje su rezultirale hapšenjem tri osobe na teritoriji općine Hadžići, potvrdio je za Hayat.ba glasnogovornik Federalne uprave policije Emil Sućeska.

– Istražitelji Odsjeka za cyber kriminal FUP-a locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku maloljetne djevojčice u Republici Srbiji odnosno koje su tražile 50.000 KM za otkrivanje informacija.

Maloljetna djevojčica nije pronađena na teritoriji općine Hadžići – kazao nam je Sućeska.

Dodaje da je u toku kriminalistička obrada uhapšenih.

Po TikToku tražili 50.000 KM za informaciju gdje je malena Danka pa ih policija uhapsila

Maloljetna djevojčica nije pronađena na teritorij Hadžića, a u toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode, izjavio je federalni inspektor Ervin Mušinović.

Uhapšeni su Zakuan Tufankiji (52), državljanin BiH, Muhamed Tufankiji (23), državljanin BiH i Bashar Tufankiji (24), državljanin BiH i Sirije.

Podsjećamo da je djevojčica Danka Ilić (2) nestala u Banjskom polju kod Bora u Srbiji u utorak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79