Detalji iz istrage: Maloljetni saučesnik je nasrnuo na Ibrahimovića, a potom ga je Arslanagić pregazio vozilom

Brutalni detalji stravičnog ubistva koje se danas desilo u Sarajevu, blizu SCC-a lede krv u žilama.

Činjenica da su ubica i ubijeni jako mlade osobe posebno su potresle javnost kao i način izvršenja krivičnog djela. Na mjestu zločina vladali su panika i očaj, jer se ubistvo dogodilo pred mnogo svjedoka.

Oglasio se Vedranov najbolji drug: Kreten je usmrtio momka autom jer mu je pokupio djevojku

Sukob odranije

Iako je uhapšeni Benjamin Arslanagić (20) na licu mjesta priznao da je Nissanom pregazio Vedada Ibrahimovića (21), kako nezvanično saznajemo on se u Policijskoj stanici Centar odlučio da šuti i ne odgovara na pitanja istražitelja, saznaje portal “Avaza”. Kako saznajemo on nije odranije poznat policiji i nije imao iza sebe sudske presude, za razliku od Ibrahimovića koji je hapšen ranije.

Nezvanično se spominje da su Arslanagić, njegov maloljetni saučesnik i Ibrahimović bili u sukobu odranije.

Ibrahimović udario u stub, a potom je pregažen vozilom


Kobnog dana s Arslanagićem je u vozilu osim maloljetnika bila i jedna djevojka koja je dala izjavu u policiji.

Prema informacijama našeg izvora u blizini SCC-a Arslanagić je primjetio Ibrahimovića. Potom je iz vozila istrčao maloljetnik koji je napao Ibrahimovića.

Udarac u stub

Ibrahimović je trčao, a navodno je u ruci imao ciglu. Sklanjajući se od maloljetnika udario je u jedan stub, a prema nezvaničnim informacijama tada je Arslanagić naletio na njega vozilom nanijevši mu strahovite povrede. Prestravljeni svjedoci pozvali su policiju i Hitnu pomoć, koja je Ibrahimoviću pružila prvu pomoć, ali je on nedugo potom podlegao povredama u KCUS-u.

Kako nam je potvrđeno iz sarajevskog tužilaštva Arslanagić se tereti za ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju. Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac, a prisustvovali su i vještaci saobraćajne i mašinske struke koji će svoje nalaze dostaviti naknadno piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79