Detalji lovačke pucnjave: “Hidajet nije imao lovački prsluk koji košta 5 KM a ni odobrenje za lov”

Foto: Crna-Hronika

Nakon što je Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo optužnicu protiv Ibrahima Jašića Bajke (59) zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju za portal Crna-Hronika oglasio se sin Husein Jašić koji želi sa javnosti podijeliti svoju stranu priče navedenog događaja.

Pucnjava se desila u mjestu Brezove Dane, općina Maglaj, u februaru ove godine.

Podignuta optužnica protiv Ibrahima Jašića, lovca koji je kolegu Hidajeta Hadžića u lovu namjerno upucao

“Ja i otac i amidža i rođak smo krenuli u lov. Ja sam izvadio odobrenje Brezove dane i išli smo na čeku gdje uvijek i idemo tu smo počeli praviti i nadstrešnicu. Mjesto se zove Ozeb. Ja i rođak smo ostali ispod Ozeba kako je i rekao Ibrahim Jašić.

“Ostanite tu naložite vatru tu ćemo jest pa ćemo kući” – pošto je Ibrahim Jašić trebao na posao u Šibenik taj dan i međuvremenu čuli smo kako ker ganja neku divljač. Ibrahim je opalio jedan metak nije prošlo 1,2 minute opalio je drugi metak.

Poslije pucnja čuo sam galamu kako Rumejsa Hadžić psuje Ibrahimu mater i oca. Ja sam odmah pozvao Ibrahima na broj ali nije se javio i odmah sam otrčao gore da vidim šta se desilo. Kada sam gore došao Ibrahim je bio čitav krvav i upitao sam Ibrahima šta se desilo.

Kaže “ranio sam Hidajeta” reko kako si ga ranio, kaže ker bio zavraćao lisicu onda sam znao koju je divljač ker ganjao jer u mene je otac to vidio.

Pitao sam ga pa dobro, što si krvav ti kaže pomagao Hidajetu.

Rekoh odakle Hidajet u našem lovištu kaže ne znam ni ja. Pogledao sam Hidajeta nije imao prsluk lovački, nije bio legalan jer nije imao prsluk koji svi lovci imaju. Samo on ga nije imao koji košta 5 KM.

Moj otac mu je pozvao Hitnu pomoć i policiju. Sišli smo do rudnika, Hidajet je samostalno hodao 5 kilometara sam bez ičije pomoći. Dok smo silaziti kaže Hidajet znam da nisi namjerno, to sam čuo iz njegovih usta kako je rekao i čekali smo Hitnu pomoć i policiju Kod rudnika Brezove dane. Došla je hitna a i ubrzo i policija uzeli su zapisnike puhali su svi bili ali sva sreća niko nije bio pod alkoholom a inače ta ekipa dok ide u lov pije alkohol i lovi pa zato smo se podijelili u 2 grupe jer Ibrahim ne pije u njega je otac bio hodža.

U Kopicama su došli svi iz lovačkog društa, gledali su odobrenja. Naše je odobrenje bilo sasvim uredu ali njihovo nije jer oni su izvadili Gavranić i opet su prešli 3 kilometra u naše lovište. On i njegova kćerka Rumejsa, niko nije znao za njih da su oni tu nisu se nikome javiti i još nije imao prsluk kojeg svi imamo a udaljenost je bila 100 metara. To je izmjerila Krim policija.” – izjavio je Husein Jašić i ispričao svoju verziju priče.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79