Detalji nesreće kod Ilijaša: Žena poginula, muškarac teško povrijeđen

Na području Općine Ilijaš, na dionici autoputa u mjestu Kadarići, nedaleko od Sarajeva, poginula je jedna osoba.

“Dana 8. aprila 2024. godine u 13:45 sati u mjestu Kadarići, područje općine Ilijaš, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do skretanja u desnu stranu, udara u metalnu zaštitnu ogradu, a potom skretanja van kolovoza putničkog motornog vozila ‘Ford Fiesta’, kojim je upravljao M.Lj., rođen 1962. godine, nastanjen u Travniku.

Od zadobijenih povreda, na mjestu nesreće stradala je putnica iz navedenog vozila S.Lj., rođena 1964. godine, nastanjena u Travniku, a smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo u 14:43 sati”, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Teške tjelesne povrede zadobio je 62-godišnji vozač, a ljekarska pomoć mu je ukazana na KUM-u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je rukovodio uviđajem, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79