Detalji obračuna komšija u Sarajevu: 72-godišnjak maltretirao dijete, a nakon svađe izbo i oca

Sarajevska policija lišila je slobode sinoć 72-godišnjeg A. P., rođenog u Višegradu, a nastanjenog u Sarajevu, nakon što je nožem povrijedio svog komšiju N. R. (41) iz Sarajeva.

Kako je saopćila sarajevska policija, incident se dogodio u ulici Mehmeda Arapčića u naselju Briješće u 19.30 sati, a 72-godišnjak je osumnjičen za krivično djelo nanošenje lahke tjelesne povrede.

Tučnjava u Sarajevu, jedna osoba povrijeđena nožem

“Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, gdje je na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu”, naveli su iz sarajevske policije, te dodali da je 72-godišnjak predat u prostorije za zadržavanje slobode lišenih osoba MUP-a KS.

Kako saznaje Faktor od mještana ovog sarajevskog naselja, sinoćnjem događaju prethodio je incident koji se dogodio u prijepodnevnim satima.

“Taj komšija (72-godišnjak, op. a.) nešto je maltretirao dijete od ovog drugog komšije, čak ga je i udario. On je kad je to saznao, otišao je ovome na vrata da ga pita u čemu je problem. Izbila je svađa, da bi ovaj stariji uzeo nekakav kao priručni nož, uglavnom neki oštri predmet i udario njime komšiju u rame”, kazao je jedan mještanin.

Potom je pozvana policija i Hitna pomoć, koja je zbrinula povrijeđenog, a 72-godišnjak je lišen slobode.

Iako su u Kliničkom centru povrijeđenom konstatovane lakše tjelesne povrede, ipak je zadržan na posmatranju, budući da se radi o povredi ramena, a kako eventualno ne bi došlo do nekih dodatnih komplikacija.

Policija nastavlja rad na dokumentovanju svih okolnosti ovog nemilog događaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79