Detalji pljačke bankomata: ‘Eksplozija me probudila, mislili smo da je rat’

Provalnike su bankomat u Graberju Ivaničkom najvjerojatnije ispunili zapaljivom smjesom plinova te ih detonirali. I njih i novac pošpricala je zelena zaštitna boja

Živim 200 metara od tog lokala i poslije pola 4 probudila me eksplozija. Susjedi su mislili da je počeo rat. Ubrzo se čula nova kratka buka. Mislim da su tad lopovi vjerojatno čupali kazete s novcem, ispričao nam je jedan od mještana Graberja Ivanićkog kraj Ivanić Grada.

Ondje su Zagrebačkoj ulici nepoznati kriminalci digli u zrak bankomat Privredne banke koji je bio u sklopu zatvorenog ugostiteljskog objekta.
Raznijeli bankomat i terasu kafića kod Ivanić Grada

 

Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL

(VIDEO) Lopovi raznijeli bankomat i terasu kafića

Kako neslužbeno doznajemo, doslovno su ostali zeleni. Izvor informacija, dobro upućen u slučaj, potvrdio nam je kako su se u kazetama s novcem aktivirali sigurnosni sustavi koji su obojili novac. On je odmah postao bezvrijedan. Teško periva boja u pošpricala je i unutrašnjost i terasu lokala te se gotovo sigurno nalazi i na provalnicima. Unatoč tome, oni su odnijeli kazete s novcem koje je navodno policija pronašla nedaleko od mjesta krađe, na cesti koja vodi prema Kutini.

Kako neslužbeno doznajemo, pronašli su i napušteni automobil kojeg su iskoristili za ovu provalu. On je navodno prije nekoliko dana otuđen iz Koprivnice. Svi ti detalji pomažu kriminalistima zaokružiti istragu jer se ista grupa provalnika povezuje s još nizom drugih prepada na bankomate.

Od početka godine bilo je najmanje 13 eksplozija bankomata na području Zagreba i Zagrebačke županije. Slučajevi se ponavljaju i uglavnom prate dane nakon punjenja bankomata ili one kad građanima dolazi plaća. Primjer je eksplozija bankomata 15. travnja u 2.55 sati na Rimskom trgu u Kerestincu kraj Svete Nedelje.

Inače, u bankomat u Graberju Ivanićkom netko je pokušao provaliti i 28. kolovoza 2021. Kako bi došao do njega, lopov je prvo provalio dvoja vrata u kafiću.

– Kad je ušao u taj prostor, prišao je bankomatu te je i njega prikladnim alatom pokušao obiti, no u tome nije uspio te se udaljio bez plijena – javila je tada zagrebačka policija. Bankomat neko vrijeme nije radio, a prije dva tjedna postavili su novi, s još boljom zaštitom. Banka je postavila i kamere, a snimci su na vještačenju. Vlasnici uništenog lokala, zgroženi su činom.

– Trebali smo prostor dati u najam za novi kafić, no sad nemamo što. U koji god zid pogledate, vidite da je napukao. Unutra nam je sve uništeno, lusteri su popucali, ma strahota – rekli su nam vlasnici. Nadaju se da će brzo uloviti lopove i da će osiguranje pokriti totalnu štetu piše 24Sata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79