Detalji porodične tragedije: Jedan sin ranjen, drugi se uspio spasiti

Dvije osobe su poginule, a jedna je povrijeđena u eksploziji bombe u tuzlanskom naselju Paša Bunar.

Navodno je riječ o porodičnoj tragediji u kojoj je Hajrudin Zahirović ubio suprugu Dćenitu Zahirović. Potom je aktivirao bombu kojom je ubio sebe, a ranio dijete.

Pacijent incijala A.Z. (20), trenutno u prijemnoj ambulanti Klinike za hirurgiju, obrada u toku, trenutno je stabilan – potvrđeno je iz UKC Tuzla.

“Avaz” saznaje kako se drugi sin Zahirovića, Edin, inače Adnanov blizanac uspio spasiti tako što je istrčao iz stana. On se nalazi uz brata na UKC Tuzla.

Mjesto nesreće

Mjesto nesreće Foto: (A. Bajrić)

Na terenu su jake policijske snage i ekipe Službe hitne medicinske pomoći

Paša Bunar

Paša Bunar Foto: (A. Bajrić)

Kako je za “Avaz” potvrdila portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić, eksplozivna naprava je bačena na stambeni objekt.

– Eksplozija se dogodila jutros u 7:23 sati, trenutno se obavlja uviđaj, nakon čega ćemo imati više informacija – kazala je Kapidžić za Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments