Detalji pucnjave u Konjicu: Dileri iz automatske puške pucali na dva muškarca

Jučer se u Konjicu, na Ribićkom mostu na putu M17, desila pucnjava iz automatskog oružja.

Kako je policiji potvrdio H.A. (40) iz Jablanice, na njega i njegovog prijatelja D.L. (26) pucala je njemu poznata osoba K. S. (47) iz crnog Mercedesa.

Sa napadačem se u Mercedesu navodno nalazila još jedna osoba K.A. (43) iz Konjica.

“Patrola policije je uočila navedeno vozilo u ulici Kolonija u Konjicu, koje se uputilo u pravcu ulice Varda, nakon čega se auto zaustavio u ulici Musala. U vozilu su zatečeni vozač K. S. i suvozač K. A., oba iz Konjica, koji su tom prilikom uhapšeni.

U ulici Varda pronađena je crna automatska puška M56, kalibra 7,62 milimetara, sa jednim okvirom bez municije”, rekao je za Radio Konjic Ismail Kadić, načelnik Operativnog centra Policijske uprave Konjic.

Kako se dalje navodi, “patrola policije je na licu mjesta, u mjestu Ribići, zatekla prijavitelja pucnjave H. A., a na njegovom vozilu evidentirana su oštećenja od upotrebe vatrenog oružja”.

Prema informacijama, napadači K.S. i K.A. su od ranije poznati policiji. Njih dvojica su napravili sačekušu H.A. i D.L. i na njih ispalili nekoliko metaka iz automatske puške. Sumnja se da su na njih pucali zbog droge, a nakon što su se posvađali.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79