Detalji tragedije u BiH: “Uznemirujući prizori, svi su bili u besvjesnom stanju

Na Tribistovu, u općini Posušje, dogodila se tragedija u kojoj je život izgubilo osam mladih osoba.

Na putu do mjesta tragedije, saznajemo da je osam mladih osoba bilo u vikendici, u selu Tribistovo, kod Posušja.

Smrt osam mladih lica nastala uslijed gušenja otrovnim gasovima agregata za struju, javlja reporter Federalne televizije Sanel Kajan.

“Osmero mladih je stradalo, istina je”, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadno-hercegovačkog kantona.

Na području ovog kantona bit će proglašeni Dani žalosti. Ovu informaciju za Federalnu televiziju potvrdio je premijer Zapadno-hercegovačkog kantona, Zdenko Ćosić.

Niko nije preživio

”U toj vikendici je bilo osam osoba i niko nije preživio. U susjednoj vikendici je bilo mlađih osoba koji su također čekali Novu godinu i koji su primijetili da iz vikendice nije niko izašao. Nakon toga pokušali su ući u vikendicu, ali vrata su bila zaključana. Jedan od njih je ušao i vidio da se u prizemlju svi nalaze u besvjesnom stanju. Osoba je obavijestila policiju i sve nadležne službe”, kazao je ovo komesar MUP-a ZHK Milan Galić govoreći o tragediji koja se dogodila u novogodišnojoj noći u općini Posušje.

Na mjestu tragedije su i tužilac, te druge službe koje utvrđuju uzrok ove nezapamćene tragedije.

”Najvjerovatnije uzrok smrti je gušenje, odnosno trovanje otrovnim plinom, ali više ćemo znati po okončanju uviđaja”, dodao je komesar Galić. Na mjesto nesreće stigao je i predsjednik Vlade ZHK koji je novinarima izjavio kako će ovaj kanton proglasiti nekoliko dana žalosti prenosi Federalna

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79