Detalji tragedije u Zenici: Mirnes likvidirao Halidu pa sebe zbog ljubomore?

 

Javnost u BiH jučer je uznemirio šokantan događaj u Zenici, kada je, prema pouzdanim izvorima iz zeničke policije, Mirnes Kulačić likvidirao svoju suprugu Halidu u Babinoj Rijeci a potom počinio samoubistvo u mjestu Talami.

Policija još uvijek traga za mogućim motivima ove velike tragedije. U Zenici su danas organizirani i protesti.

Jučer su iz MUP-a ZDK za “Avaz” kazali da je do incidenta došlo u 15.50 sati.

– U ulici Prve zeničke brigade NN muška osoba upotrijebila je vatreno oružje prema NN ženskoj osobi koja je tom prilikom smrtno stradala – kazali su iz policije neposredno nakon tragedije.

Iz zeničke policije su naknadno kazali da je poznat identitet nasradale, te da se radi o 36-godišnjakinji.

Policija se oglasila o tragediji u Zenici: Tijelo pronađeno kod “Golfa”

Očevici tvrde kako je Mirnes svojoj supruzi pucao u glavu te ispalio nekoliko hitaca.

Brojni mještani Babine rijeke ostali su u šoku zbog ovog nesvakidašnjeg događaja.

Portal 072info u posjedu je snimka lokacije na kojoj je Mirnes oduzeo sebi život.

Posebno pogađa u srce činjenica da je iza nastradalih ostalo dvoje maloljetne djece i to od 11 i 15 godina, a da bi eventualni motiv za tragediju mogla biti ljubomora. Mirnes se sa Halidom razveo prije dvije godine. Očigledno nije mogao prihvatiti tu činjenicu, zbog čega je jučer u klasičnoj sačekuši odlučio likvidirati Halidu. Učinio je to kada se Halida vraćala kući s posla, sačekao ju je ispred zgrade, a potom usmrtio na licu mjesta.

Kulačić se vozilom udaljio sa mjesta tragedije i to na lokalitet Talama kod Zenice. Kako saznajemo, on je prije nego će oduzeti sebi život poslao poruku 15-godišnjem sinu gdje se nalazi, nagovijestio da ga više neće biti i da ih voli najviše na svijetu.

Potresno je i to kako je, pored policije, u potragu za svojim ocem krenuo i 15-godišnji sin, a kojem je Mirnes napisao gdje se nalazi piše 072info.

Uviđaj na mjestu tragedije trajao je satima, a po nalogu tužioca Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona bit će obavljena obdukcija na Odjelu za prosekturu Kantonalne bolnice Zenica.

Ovo su Mirnes i Halida: Stari bračni problem završio sa nasilnom smrću (FOTO)

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79