Dević: Konaković je galamio zbog Butmira, a sad mu profesor bosanskog jezika može voditi Sarajevo-šume

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković potvrdio je jučer da će za v. d. direktora Sarajevo-šuma biti imenovan Amar Dovadžija (NiP).

Statut Sarajevo-šuma nalaže da osoba koja se imenuje mora imati najmanje pet godina radnog iskustva u struci, te tri godine na rukovodećoj poziji. Također, nalaže da mora imati stručna znanja iz ove oblasti.

Amar Dovadžija među kandidatima za v. d. direktora Sarajevo šuma

Imenovanje Dovadžije na društvenim mrežama je prokomentirao i Mahir Dević, šef Kluba SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, naslovivši svoj post sa “Reče slatkorječivi frazeolog!!!”.

– U Poljoprivredno dobro Butmir na čelo firme ste imenovali profesora bosanskog jezika”, ovako je govorio Elmedin Konaković, šef M:tel koalicije, ove što trče u zagrljaj Banjoj Luci, a ismijava generala Armije RBiH. Govorio je Dino i o mladim kadrovima, a postavlja samo one koji imaju po 50, 10 ili 15 godina staža na budžetu – stoji na njegovom Facebook profilu.

Na slici koju je Dević objavio prikazana je komparacija Alena Haskovića, magistra šumarstva i dobitnika Zlatne značke UNSA, čija je kandidatura odbijena i Amara Dovadžije, koji uopće ne ispunjava uslove za rukovodeću poziciju u ovom preduzeću.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79