DF HNK: “Saosjećamo sa Zagrebom, ali građani Konjica su prioritetniji!”

Kantonalni odbor Demokratske fronte Hercegovačko-neretvanskog kantona poziva Vladu HNK da prestane sa institucionalnom diskriminacijom građana Konjica, s obzirom na činjenicu da je Vlada HNK više novaca izdvojila za pomoć Gradu Zagrebu nego Bolnici i Domu zdravlja u Konjicu.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

– Pozivamo Vladu HNK da ispravi načinjenu grešku. Nemamo ništa protiv solidarnosti sa Zagrebom, ali se u ovom trenutku moraju znati prioriteti.

Uz dužno poštovanje prema građanima Zagreba kojima ovim putem upućujemo iskrene riječi podrške, ipak želimo ukazati na činjenicu da budžet HNK pune građani Konjica, te prema tome, i zdravstvene ustanove Općine Konjic ne samo da moraju biti u prednosti, nego u ovom trenutku moraju biti prioritet imajući u vidu stanje pandemije i tešku situaciju u Konjicu.

Pozivamo Vladu HNK da odmah izdvoji dodatna sredstva za Bolnicu i Dom zdravlja u Konjicu – saopćili su iz DF-a HNK.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79