DF: Odluka suda u Strazburu vjetar u leđa u pravnoj i političkoj borbi za građansku državu

Odluka Evropskog suda za ljudska prava da odbije pokušaj Vlade Hrvatske da se umiješa u sudski spor koji je pred Evropskim sudom za ljudska prava pokrenuo Zlatan Begić, zastupnik DF-a u Parlamentu BiH, predstavlja još jedan dokaz ispravnosti političkih opredjeljenja DF-a i predsjednika Željka Komšića, saopćeno je iz ove stranke.

Kako tvrde, na ovaj način Evropski sud za ljudska prava je potvrdio da Republika Hrvatska nema nikakvo pravo da se miješa u unutarnja pitanja Bosne i Hercegovine, a koja se konkretno tiču izbornog procesa u Bosni i Hercegovini, što Demokratska fronta već godinama ističe.

“Osim toga pokazuje se da Republiku Hrvatsku naročito smeta to što dovodimo u pitanje nejednaku vrijednost glasa i to što sukladno presudama Evropskog suda za ljudska prava nastojimo ostvariti jednakost vrijednosti glasa svih građana Bosne i Hercegovine. Demokratska fronta će putem pravnih i političkih mehanizama nastaviti sa borbom i zalaganjem za građansku državu, borbom koja u interesu države i koja je lišena sitnog politikanstva i jeftinih doskočica”, naveli su.

Demokratska fronta ovim putem pozdravlja aktivnosti prof.dr Zlatana Begića i pravnog tima DF-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79