Dijaspora na nogama: Žele glasati, autobusi iz brojnih zemalja krenuli prema Crnoj Gori

Crnogorski građani koji privremeno rade i žive u Njemačkoj, Luksemburgi i Austriji, uprkos potezima vlasti u Crnoj Gori koji čine sve da im onemogući dolazak u Crnu Goru, i glasanje u drugom krugu predsjedničkih izbora, u nedjelju, 2. aprila, dolaze u svoju domovinu i to u velikom broju.

Podsjećaju, pred drugi krug predsjedničkih izbora, predstavnici vlasti upućivali su crnogorskoj dijaspori, nacionalna aviokompanija je otkazala let iz Ciriha, a iz Ministarstva vanjskih poslova su poslali instrukciju diplomatsko-konzularnim predstavništvima kojom su upozorili da će biti ,,kažnjivo svako organizovanje i pomaganje dijaspori da dođe da glasa“ na predsjedničkim izborima 2. aprila, piše Pobjeda.

Na društvenoj mreži Facebook objavljeno je da će crnogorska dijaspora krenuti upravo iz Njemačke.

– U petak popodne, u 17 sati, krenuće prva velika kolona odavde iz Minhena prema Crnoj Gori, koja će se kretati putem E55 i auto-kolona sa sjevera Hamburga vjerovatno i vjerovatno najveća auto-kolona koja kreće iz Frankfurta i kolone iz pravca Luksemburga – Trier A 45. Nadam se da će se objediniti sve kolone sa kolonom koja kreće iz pravca Salzburga i nastaviti put preko Slovenije prema svojoj domovini – navodi se na jednoj Facebook objavi uz fotografije kuda će se kretati auto-kolone iz Njemačke.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79