Diler krao struju kako bi uzgojio drogu. Pristao na višegodišnju zatvorsku kaznu

Miroslav Majstorac (44) iz Gradiške koji je optužen da je zajedno sa Sašom Trnjaninom (44) uzgojio 62 kilograma marihuane priznao je krivicu i pristao da bude osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora.

Sporazum je prihvatilo sudsko vijeće banjalučkog Okružnog suda, a presuda će biti izrečena u petak.U ovom slučaju razdvojen je postupak protiv Trnjanina a takođe u toku su pregovori i u vezi s njegovim zaključenjem sporazuma.

Dvojac se tereti za neovlaštenu proizvodnja i promet opojnih droga.

Trnjanina osim toga terete i za krađu električne energije jer je laboratoriju u kojoj su proizvodili drogu nelegalno priključio na električnu mrežu.

Navodi se da je tako neovlašteno potrošio 22.127 kilovat časova električne energije te oštetio preduzeće “Elektrokrajina” za 4.151 KM.

Prema optužnici Trnjanin i Majstorac su od početka februara do 8. maja ove godine neovlašteno uzgajali indijsku konoplju i proizvodili marihuanu.

Kako se navodi oni su laboratoriju za uzgoj droge instalirali u pomoćnom objektu pored porodične kuće Trnjanina u mjestu Bok Jankovac kod Gradiške.

Kako je tada saopšteno iz policije, vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na oko 250.000 KM, a operativni podaci ukazuju da je droga bila namijenjena za krijumčarenje na područje Evropske unije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79