Direktor bihaćke bolnice pozitivan na koronu

Direktor Kantonalne bolnice u Bihaću, Hajrudin Havić, pozitivan je na koronavirus, saopćili su iz ove zdravstvene ustanove.

“Rezultat antigen testa kojemu se dr. Havić nakon uočavanja blažih simptoma podvrgao, bio je pozitivan. Nakon toga urađen je i PCR test čime je potvrđeno prisustvo koronavirusa. Zbog velikog broja kontakata koje je ostvario u posljednjih nekoliko dana, ovim putem dr. Havić poziva sve svoje saradnike i osobe koje su u posljednja tri dana bili s njim u kontaktu, da obrate pažnju na pojavu eventualnih simptoma, a dodatnu pažnju usmjere na zaštitu osoba oko sebe te da se ukoliko za tim bude potrebe obavezno jave svom ljekaru“, ističe u saopćenju Kantonalne bolnice.

Prema riječima Nermine Ćemalović, ministrice zdravstva u Vladi USK, trenutno u Unsko sanskom kantonu ima 190 osoba zaraženih virusom korona, dok ukupan broj inficiranih do sada iznosi 603 osobe.

Od posljedica zaraze do sada su umrle 22 osobe, a na području cijelog kantona registrovana su 123 klastera.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79