Direktor i komercijalista prijavljeni da su oštetili firmu iz Banjaluke za 64.817 maraka

Protiv M.A. iz Srbije i Banjalučanina D.S. policija je podnijela izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Kako navode iz Policijske uprave Banjaluk izvještaj je podnesen zbog sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba ovlaštenja u privredi i falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava.

“Prijavljeno lice M.A. se sumnjiči da je navedena krivična djela počinilo tokom 2015. godine obavljajući poslove direktora privrednog društva iz Banjaluke, na način da je zloupotrebom ovlaštenja sačinilo neispravne isprave i izvršilo nabaku robe od jednog preduzeća, koju je potom prodalo i isporučilo drugom preduzeću, koje nije platilo navedenu robu privrednom društvu”, navode iz PU Banjaluka.

Dodaju da je tokom iste godine navedeno lice stavljalo u povoljniji položaj proizvodni obrt sa kojom je privredno društvo sarađivalo, a navedeni proizvodni obrt nije isplatio svoje obaveze, čime je za sebe ili drugoga pribavilo pribavilo protivpravnu imovinsku koristi od oko 61.097 KM, za koji iznos je oštećeno navedeno privredno društvo.

“Lice D.S. se sumnjiči da je obavljajući poslove komercijaliste u navedenom privrednom društvu u Banjaluci, iskoristilo svoj položaj na način da je sačinilo neistinite isprave za prodaju i isporuku robe pravnim licima, koju nikad nije isporučilo navedenim pravnim licima, a robu prodavalo trećim nepoznatim licima, čime je  za sebe ili drugoga pribavilo pribavilo protivpravnu imovinsku koristod oko 3.720 KM, za koji iznos je oštećeno navedeno privreno društvo”, navode iz policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79