Direktor Laste o incidentu: Putnik ustao sa sjedišta, izvadio nož i ranio vozača

U “Lastinom” autobusu na liniji Dortmund – Beograd u srijedu oko 22.30 časova dogodio se incident, kada je jedan od putnika napao vozača i isjekao ga po ruci i stomaku.

Kako je potvrdio direktor SP “Lasta” Vladan Sekulić, drama se odigrala kod Linca u Austriji.

“Putnik koji je napao vozača ušao je na stanici u Lincu. Napadu nije prethodila nikakva svađa. U jednom trenutku, ustao je sa sedišta i čudno se ponašao. Izvadio je neko malo sečivo i ranio našeg kolegu”, izjavio je Sekulić.

Njega su savladali suvozač i ostali putnici, a napadnuti vozač zadobio je, srećom, lakše povrede. Napadača je privela austrijska policija, a svi putnici su dali izjavu.

Prema riječima Sekulića, povrijeđeni kolega je dobro, svi putnici su stigli u Beograd, a kada dobiju izvještaj austrijske policije, SP “Lasta” zvanično će se oglasiti o ovom incidentu.

Incident u autobusu Lasta: Vozača napao nožem dok su prolazili kroz Austriju (VIDEO)

,,Ne mogu dati tačno vrijeme, ali u jednom trenutku vozač autobusa je samo uključio noćna svjetla. Drijemao sam na sjedalu, dok se nisu čuli vrisci u prednjem dijelu autobusa. Jedan muškarac nožem je ubo rezervnog šofera koji je sjedio u prvom redu. Mogao sam vidjeti 3 – 4 ubodna pokreta.  Prvo sam mislio da je atentator i da će sve dignuti u zrak. Prijetio je nožem ljudima koji su sjedili u autobusu”, piše izvor za portal Crne Hronika.

,,Treći vozač autobusa i jedan čovjek pokušali su da mu otmu nož iz ruke. Vidio sam da se oštrica noža odlomila i da je počinitelj držao dršku samo u desnoj šaci. Još jedan čovjek iz stražnjeg dijela autobusa također je priskočio u pomoć i zadržali su počinitelja na sjedalu. Počinitelj se branio, ali smo ga držali oko 20 minuta prije nego što je policija došla i odvela počinitelja”, završava ispovijest.

  Djevojku mučili, silovali i tjerali da jede izmet: Njihov advokat kaže da je to samo prekršaj

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79