Direktor ZOI-a nakon pljačke građana: Električni punjači su u testnoj fazi

Politička analitičarka Ivana Marić na svom Facebook profilu objavila je šokantnu informaciju da se građani i turisti koji na Bjelašnici pune električni automobil pljačkaju. Naime, punjač koji je firma iz Srbije postavila na Bjelašnici umjesto za 0,24 eura po satu, punjenje naplaćuje 30 eura.

Na Bjelašnici besplatan električni punjač naplaćuje punjenje automobila. 60 minuta 60 KM

Kompanija ZOI-84 je besplatno ustupio prostor ovoj firmi, a sada se oglasio i direktor ove kompanije Jasmin Mehić.

On kaže da je usluga punjena električnih automobila u fazi testiranja.

“Tek treba ove sedmice da se pušta, a usluga, ukoliko se bude naplaćivala bit će jasno istaknut cjenovnik. Upravo jutros razgovaramo na tu temu sa ovim proizvođačima, tako da naša je ideja bila da pružimo uslugu, ali to ne mora biti gratis. Onaj ko vozi vozilo na električno punjenje, ne vidim razloga da ima gratis punjenje, što se mene tiče to može biti potpuno komercijalna usluga”, izjavio je Mehić za Avaz.

Dodao je da električni punjač napuni bateriju vozila za sat vremena.

“Ja mislim da je to punjač koji u roku od sat vremena napuni bateriju u potpunosti. Finska firma je izvođač i oni rade obračune i sve je to još uvijek u testnoj fazi”, izjavio je Mehić.

Ističe da će nakon par dana realizirati ugovor nakon čega će znati i koja je cijena.

“Mi kao ZOI ne pružamo tu uslugu. Mi smo se dogovorili da se instalira punjač, ali niti mi naplaćujemo, niti je to naša usluga”, zaključio je Mehić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79