Divna gesta: Studentski centar Mostar primio sedam ukrajinskih odbojkašica

Studentski centar Mostar (SCM) udomio je sedam odbojkašica iz ukrajinskog prvoligaškog kluba Balte, iz istoimenog grada na jugozapadu te države, nakon što su uspjele pobjeći iz ratom zahvaćene Ukrajine, potvrdio je za Fenu ravnatelj SCM-a Dragan Mikulić.

Trebalo je doći ukupno deset odbojkašica, ali tri se nisu mogle sigurno izvući iz ruskoga okruženja u kojem se našla Ukrajina.

– Nakon višednevnog putovanja njih sedam stiglo je u Mostar, a u njihovoj pratnji je i jedno dijete. Živjet će u SCM-u, hranit se i spavati, sve gratis. Također će trenirati s našim curama iz Studentskog odbojkaškog kluba (SOK) Mostar, a imat će na raspolaganju i fitness klub, teretanu i dvoranu – kazao je Mikulić.

Već sutra navečer odbojkašice iz Balte priključit će se treningu mostarskog SOK-a.

– To je dobra ekipa sastavljena od mlađih cura, koja se ove godine plasirala u njihovu premijer ligu i nastavit će ovdje trenirati s našim curama. One će biti kod nas minimalno mjesec dana, onda ćemo im tražiti azil ako budu htjele ostati, a vidjet ćemo dalje kako će se rasplesti situacija u Ukrajini i svega ostalog. Što se tiče nas, njima je ovdje osiguran neograničen boravak dok god je ovakva situacija – kazao je ravnatelj SCM-a.

Mikulić je dodao kako su trenutno kapaciteti Studentskog centra Mostar popunjeni.

– Imamo oko 500 mjesta i sve je to trenutno zauzeto. Curama iz Ukrajine dali smo sobe koje smo ranije koristili za izolaciju od koronavirusa, a ako nam se oslobodi još koje mjesto zvat ćemo još ukrajinskih klubova koji su slični našemu, poput taekwondo i kickboxing kluba – kazao je Mikulić.

Grad Balta trenutno nije pogođena ratom, a ukrajinske odbojkašice kažu kako će vrijeme u Mostaru iskoristiti i kako bi svijetu preko bh. medija prenijele stvarnu sliku događaja u njihovoj zemlji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79