Dječaka (8) nasmrt izgrizao komšijin pas

Osmogodišnje dijete iz Skoplja preminulo je od posljedica napada komšijinog psa, potvrdilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Sjeverne Makedonije.

Kako se navodi u policijskom saopštenju, bolnica za hirurške bolesti “Sv. Naum Ohridski” juče je prijavila da je doveden maloljetnik iz Skoplja koji je podlegao povredama usljed posljedica napada psa u vlasništvu njegovog komšije N.G.

“U toku jučerašnjeg dana, u 17:22, u našu ambulantu je dovezeno dijete od osam godina zbog povreda glave i vrata od ujeda psa. U trenutku prijema dijete je bilo bez vitalnih znakova i iskrvarilo je. Odmah su preduzete mjere reanimacije, nažalost bezuspješno”, rekao je direktor te bolnice Ljuben Arsenkov za portal Sakam da kažam.

Prema Televiziji Telma, osmogodišnje dijete je napao i izgrizao pas mastif, star 12 godina, kada je ušao u komšijino dvorište u kojem je bio još jedan pas.

“Od ugriza je dobilo obilno krvarenje. Osmogodišnjak je odmah automobilom bio prevezen u ‘Sv. Naum Ohridski’, ali je zbog teških povreda glave i vrata iskrvario na putu do bolnice”, navodi ta televizija i dodaje da je vlasnik engleskog bul mastifa juče uveče odmah pozvan u policijsku stanicu na informativni razgovor.

Izvori u istrazi su za Telmu naveli da su porodice djeteta i vlasnika psa bile prve komšije i u dobrim odnosima.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79