Djed makro podvodio 14 žena: Otkriveno šta se zapravo dešavalo u nekoliko salona za “masažu”

Drago P. (79) iz Novog Sada, osumnjičen da je od 2017. godine vrbovao i iskorištavao više žena za pružanje seksualnih usluga u njegovim salonima za masažu koristeći njihovu tešku materijalnu situaciju saslušan je danas u novosadskoj palati pravde.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda odredio mu je pritvor do 30 dana zbog mogućnosti uticaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Kako saznaje Blic, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je istragu protiv osumnjičenog Draga P. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo trgovina za koje je zaprjećena kazna zatvora od najmanje pet godina.

– Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se stavlja na teret da je zloupotrebom teških prilika vrbovao i eksploatisao radi prostitucije 14 ženskih osoba, radi pružanja seksualnih usluga klijentima u njegovim improvizovanim salonima, na četiri lokacije u Novom Sadu. Nakon saslušanja osumnjičenog pred javnim tužiocem, na osnovu prijedloga javnog tužilaštva Viši sud u Novom Sadu mu je odredio pritvor zbog mogućeg uticaja na svjedoke, odnosno oštećene, kao i zbog bojazni da bi ostankom na slobodi mogao da nastavi sa vršenjem krivičnih djela – kažu u novosadskom Višem javnom tužilaštvu.

U cilju zaštite žrtava seksualne eksploatacije, javni tužilac je oštećenim osobama rješenjem odredio status posebno osjetljivog svjedoka.

– Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u daljem toku sprovođenja istrage, u skladu sa zakonom, prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena – kažu u nadležnom tužilaštvu.

Drago P. je uhapšen u utorak oko 11 časova u jednom od svojih improvizovanih salona tokom policijske racije a na nekim lokacijama zatečene su i žene koje je iskorištavao sa ’’mušterijama’’. Draga je policiji prijavio jedan mladić koji je došao na masažu leđa, ali je ubrzo shvatio šta se u ovom salonu dešava.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79