Dobio 18 godina zatvora: 45-godišnjak digao bankomat u zrak i pokušao pregaziti policajca u Hrvatskoj

Dobio 18 godina zatvora: 45-godišnjak digao bankomat u zrak i pokušao pregaziti policajca u Hrvatskoj


Zagrebački Županijski sud nepravomoćno je osudio 45-godišnjeg Marka Sudca na 18 godina zatvora zbog teških kaznenih djela. Sudac je proglašen krivim za postavljanje eksploziva na bankomat u Mihovljanu te za pokušaj ubistva policajca.

Prema presudi, Sudac je dobio pet godina zatvora za tešku krađu, dok je zbog pokušaja ubistva policajca prilikom bijega, kvalificiranog kao pokušaj teškog ubistva, osuđen na 15 godina. Kazna je objedinjena u ukupno 18 godina zatvora.

Suoptuženiku Iliji Jerkoviću, koji je također bio uključen u slučaj, izrečena je kazna od jedne godine i osam mjeseci zatvora.

Optužnica je tvrdila da su Sudac i Jerković 4. jula 2022. godine oko 3:15 sati u Mihovljanima postavili i aktivirali eksploziv na bankomatu Zagrebačke banke. Međutim, njihovi pokušaji da ukradu novac spriječeni su od strane pripadnika Specijalne policije koji su im postavili zamku.

Nakon što su policajci naredili Sudcu i Jerkoviću da stanu, Sudac je vozilom naglo krenuo prema policajcu, koji je lakše povrijeđen zahvaljujući sposobnosti da izbjegne puni udarac vozila.

Marko Sudac je poznat policiji zbog prethodnih presudnih presudnih kazni, uključujući krađe, prijetnje, zločinačko udruživanje i privredni kriminal. Mediji su izvještavali da je Sudac 2016. godine pobjegao iz švicarskog zatvora.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija