Taksista u Zagrebu ukrao mobitel mušterije i naručio 2 vožnje

Taksista u Zagrebu ukrao mobitel mušterije i naručio 2 vožnje


Protiv jednog zagrebačkog taksista ovih je dana podignuta optužnica jer je svoju mušteriju oštetio za 185,26 eura. Tereti ga se da je uzeo mobitel koji je mušterija ostavila u autu i naručio dvije vožnje, koje je on zatim prihvatio i odvozio.

Optužnica navodi da je taksist radio za jednu firmu koja je ugovorni partner Bolta, te je vožnje prihvatao preko njihove aplikacije. Nakon što je svoju mušteriju odveo na traženu adresu, taksist je primijetio da je za muškarcem ostao mobitel, no umjesto da ga vrati, naručio je najprije jednu vožnju.

S obzirom na to da su u aplikaciji Bolt na mobitelu mušterije ostali zabilježeni podatci kreditne kartice, taksist je uspio naručiti i odvoziti vožnju te cijeli iznos naplatiti na račun mušterije. Nakon što mu je prva vožnja pošla za rukom, naručio je i odvozio još jednu vožnju.

Oštećeni je muškarac tek sljedećeg dana saznao da mu je mobitel ostao u taksiju, a na mail su mu stigle obavijesti, odnosno računi, za dvije vožnje koje nije naručio. Potom je o svemu putem maila obavijestio platformu Bolt od kojih je povratno dobio podatke o spornim vožnjama, a iz dobivenih podataka je saznao i podatke o vozaču.

Taksist je na kraju sve priznao i tvrdio da je odmah nakon naručenih vožnji sam nazvao Bolt i rekao im što je napravio, no istinitost tih tvrdnji tek treba utvrditi na sudu. Tužilaštvo za mladog taksista traži kaznu od šest mjeseci uslovnog zatvora, javlja Index.hr.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija