Dobio otkaz u pogonu Mercedesa pa totalno uništio više od 50 automobila

Neimenovan bivši zaposlenik u Mercedesovim pogonima u Vitoriji (Španija) pobrinuo se da njegovim bivšim poslodavcima prisjedne Nova godina jer im je napravio štetu od pet miliona eura.

Naime, u ranim jutarnjim satima na samu staru godinu 38-godišnjak se bagerom odvezao do kruga tvornice (gdje se proizvode putnički i teretni modeli Mercedesa Vito i V-klasa) s namjerom da izazove štetu i haos što mu je i uspjelo, prenosi Jutarnji.hr.

Španski El Pais izvještava da je, nakon što je probio vrata tvornice, na parkingu stigao porazbijati 50-ak potpuno novih kombija koji su čekali isporuku.

Zaštitari nisu imali drugih metoda kako bi ga zaustavili u njegovom divljačkom pohodu pa su zapucali u zrak kad je bivši zaposlenik zaustavio te su ga potom zadržali do dolaska policije.

Iako nema zvaničnih podataka o učinjenoj šteti, El Pais javlja kako se radi o najmanje pet milina eura štete. Neimenovani izvori iz tvornice kažu da je muškarac razbio 50-ak vozila, dok drugi tvrde da je taj broj znatno veći, oko 70.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79