Dobre vijesti: Od sada ćemo još brže stizati do Neuma

Stolačka obilaznica koja bi uveliko trebala olakšati put iz Mostara prema Neumu u potpunosti je završena asfaltiranjem posljednjeg kružnog toka na ovoj dionici.

Izgradnjom zaobilaznice, automobili više na putu prema jedinom bosanskohercegovačkom gradu na moru neće morati prolaziti kroz Stolac čime će se spriječiti stvaranje velikih gužvi, naročito tokom turističke sezone.

Moderna dvotračna obilaznica, dužine 1.300 metara vodi kroz nekadašnju industrijsku zonu, preko rijeke Bregave i dalje kroz Vidovo polje do spoja s cestom Stolac – Neum, čija je izgradnja završena prošle godine.

Uz most na Bregavi na obilaznici se nalaze i tri kružna toka, a još jedan izgrađen je, na križanju ulica koje vode za središte Stoca, ali i Bileću.

Za potpuni završetak dionice Stolac – Neum ostalo je još spajanje od obilaznice do Drenovca što će dodatno skratiti vrijeme vožnje do Neuma.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79