Pokrenut apel za mladića koji je braneći radnicu od napadača zadobio frakturu lobanje

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Aleksandra Brezu koji je braneći radnicu u objektu brze hrane zadobio frakturu lobanje.

Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17046, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve telekom operatere u BiH.

Aleksandar je nakon te povrede 2018. godine pao u komu, preživio moždani udar i epi napade. Moždani udar je zahvatio desnu stranu mozga i doveo do paralize lijeve strane tijela, a ovaj mladić je ljevak i sada sve mora iznova učiti jesti, pisati.

Najveća želja ovog 28-godišnjaka je da se osamostali i vrati normalnom životu.

Povrede je zadobio braneći samohranu majku od napadača i kaže da bi ponovo uradio isto. Prije ovog nemilog događaja radio je kao zaštitar, a obavljao je i teže fizičke poslove.

Kako su zadobijene povrede bile jako teške, njegov oporavak i dalje traje. Sada mu je potrebno 15,517.80 eura za neurorehabilitaciju i smještaj u Beogradu.

Osim poziva na broj 17046 pomoći možete i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili naših žiro računa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79