Dobrodošli u BiH: Ukradeni reflektori koji su obasjavali tvrđavu u Maglaju!

Kao dio sadržaja kojima Udruženje žena oboljelih od tumora dojke i drugih malignih oboljenja “Snaga Žene” u Maglaju obilježava oktobar –mjesec borbe protiv raka dojke, osvijetljena je i maglajska Gradina.

Zasluga je to Gorana Tepavca i njegovih vrijednih učenika, koji su postavili više reflektora, pa je u subotu u večernjim satima, Gradina zasijala i u ružičastoj boji koja je simbol ove borbe. Ali, već prve večeri reflektori su ukradeni sa Gradine, a za ovaj sraman čin, saznalo se nakon što se na svom profilu oglasio Goran Tepavac.

„Dragi moji sugradjani, probao sam dati podršku svim srcem i ograničenim, odnosno skromnim tehničkim sredstvima da ozvaničimo podršku ženama oboljelim od raka dojke osvjetljenjem gradine u našem Maglaju. I šta se dešava dragi moji sugradjani, vec prvu noć otudjeni su reflektori odnosno ukradeni sa gradine. Je li ovo stvarno dno dna civilizacije? Hvala našoj policiji na suradnji i pomoći“.

Na društvenim mrežama brojni su komentari osude ovog sramotnog čina, a oglasili su se i iz Udruženja žena oboljelih od tumora dojke i drugih malignih oboljenja „Snaga Žene“.

„Gdje je nestala humanost ovog grada?

Mi kao Udruženje “Snaga Žene” Maglaj oboljele od karcinoma dojke i ostalih malignih oboljenja bile smo presretne što nam je gospodin Goran Tepavac posvetio pažnju te odlučio da Gradinu oboji u roza boju.

Tim svojim činom dao nam je vjetar u ledja i saznanje da nismo same. Roza boja je boja svih oboljelih žena na planeti.

Nažalost, nekome je i to smetalo.

Za ovo djelo kradje ne postoji objašnjenje.

Koliko moraš biti sebičan i zao da to učiniš nekome ko je samo želio da nas na taj nacin podrži.

Vama poštovani Gorane veliko Hvala, a nadležne organe molimo da u sto kraćem roku riješe ovaj sramotni i nemili dogadjaj”, kazale su iz Udruženja

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79